Skip to main content

Auton optimoinnin hyödyt

Ota kaikki tehot irti autostasi

Celtic Tuning Jämsä

Hyötyesimerkit ja parempaa vääntöä

Emoyhtiö Celtic Tuning sijaitsee Englannissa Cornwallissa. Tälle sivulle poimitut esimerkit ovat heidän tuottamiaan. Vieressä Celtic Tuningin YouTube-kanavalta 10 auton kooste, jossa näkyy autojen optimointeja. Videoissa näkyy ensin auton perussuorituskyky. Heti perään näytetään optimoitu suorituskyky punaisella käyrällä ja lopuksi näkyvät kokonaistulokset.

Celtic Tuning Jämsä

Mitä seuraat yllä olevissa videoissa?

Stage1optimointi: sininen käyrä osoittaa perustasoa ja punainen saavutettua parempaa tehoa ja vääntöä.

Stage2-optimointi: sininen käyrä osoittaa perustasoa ja punainen saavutettua parempaa tehoa ja vääntöä. Stage2 antaa vielä paremman hyödyn kuin Stage1. Stage2 optimoi enemmän ja paremmin.

Kiinnostuitko? Lue lisää kohdasta:

Miksi valmistaja ei ole ohjelmoinut moottorin kaikkia resursseja käyttöön?

Kun valmistaja kehittää uuden moottorin, on sen otettava huomioon kaikki olosuhteet jotta moottoria voidaan käyttää kaikissa maanosissa, joille he aikovat myydä tätä mallia. Tämä tarkoittaa että ohjelmoimalla ECU:n valmistaja antaa moottorille parhaan suorituskyvyn tai suurimman polttoainetehokkuuden. Valmistajien on kuitenkin tehtävä kompromisseja ohjelmointiin. Heidän on huomioitava erilaiset toimintaolosuhteet, näitä voisivat olla huonolaatuiset polttoaineet, äärimmäiset lämpötilat ja korkeuserot, erilaiset päästörajat ja jopa mahdollisuus, että ajoneuvoa ei huoleta säännöllisesti noudattaen valmistajan suosittelemia ohjeita.